29 Nisan 2014 Salı

Kazak çayı Ak çay ( Sütlü çay )

 Evet sevgili okurcanlaaaaaar nasılsınız bakalım? :)) Bugün sizlere Kazak çayının nasıl yapıldığını göstermeye karar verdim. :D Bizim çay alışkanlığımıza aykırı bir tat. Ama mutlaka denemelisiniz. Rahatlatıcı bir tadı var. Kazak kardeşlerimiz bu çayı içmeden duramazlar. :D Bauyrsak denilen bir hamur işi bizim pişiye benziyor onu da anlatacağım sonra. İşte onla beraber içiyorlar genelde. :))) Hadi biz de öğrenelim ve Kazak çayı içelim :D
 Tarif bizzat Kazak bir ablanın tarifidir. :)

MALZEMELER :
1 adet kuru zencefil
2 - 3 adet karanfil 
2 su bardağı su
1 su bardağı tam yağlı süt 
1 yemek kaşığı kazak çayı
1 çay kaşığı tuz ( Ben koymadım, genelde Moğolistanda yaşayan kazaklar koyuyormuş. Ben onun yerine şeker attım ama isteyenler koyabilir. )




















YAPILIŞI :
Önce zencefil ve karanfil 2 bardak suyla beraber demlikte kaynatılır. Daha sonra kayanayan suya 1 yemek kaşığı kazak çayı ilave edilir. Bir taşımlık kaynatılır. 




Daha sonra bir bardak tam yağlı süt ilave edilir ve 5 dakika kaynadıktan sonra kapatılır. 5-10 dakika demlenmesi için beklenir. Daha sonra da afiyetle içilir. :))))))))))))))



Ben çikolatayla içtim harika oldu. :D Bu arada Kazak çayını nerden bulcaz derseniz bizim çayla da deniyebilirsiniz. Oluyor ama tabi Kazak çayıyla daha bi başka. :))) Haydi afiyet olsuuuuuun :))



8 yorum:

  1. Vallahi helâl olsun resimlere bakılırsa benden güzel yapmışsınız bende bi kazak olarak arada sırada içiyorum bu çayı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, teşekkür ederim beni mahcup ettiniz. :) Bu benim ilk çay denemelerimden biriydi şimdi artık bağımlısı oldum )

      Sil
    2. kazak çayı Türkiye'de bula bilir miyim acaba ben anakarada otu yorumda ben burada bula bilirsem sevinirdim ben de Kara çayı sevi yorumda

      Sil
  2. Kazak çayının yapısı biraz farklı. sütsüz demlemek için ne yapmalıyım. Bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim. ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Kazak çayını sütsüz de demleyebilirsiniz. Aynı bizim çay gibi demleniyor ancak dem atarken büyük çaydanlık için 2-3 tatlı kaşığı kadar koymak yeterli olur. Daha fazlası çok koyu ve acı olabilir.

      Sil
  3. Kazak çayını nereden bulabiliriz acaba? Hediye olarak gelmişti bulamıyoruz çok beğendik

    YanıtlaSil