29 Mayıs 2014 Perşembe

Küpem olmadan asla!

Kızlar bu konu sizin ilginizi çekebilir. :) Kazak kızlarının takıları hakkında yazacağım. :) İlk olarak Kazak kızlarının vazgeçilmez takısı küpelerdir. Çünkü küpe , Kazak kültüründe vardır. O yüzden bir kazak kız ne kadar modern olursa olsun geleneksel tarz küpeleri mutlaka kullanır ve asla vazgeçemezler. Bizim de nazar boncuklu takılardan vazgeçemememiz gibi. :) Hatta kazaklar söz kestiklerinde kıza yüzük değil küpe takarlar , Bunun anlamı : ''Bu kız artık bizim gelin adayımız''dır. :) Ama benim sözümde bileklik takıldı çünkü kapalı olduğumdan kulağım gözükmüyor. :))) Ama normalde küpe takılıyor yani. :)
Küpeden başka yine geleneksel motifli kolyeler , geleneksel motifli kalın bileklikler ve Saukele denilen kızların taktığı başlıkta yer alan süsler ve takılar da oldukça havalı ve ilginç :) Kazak kızları takı konusunda oldukça şanslı. Bir kaç örnekle resim göstereyim :) 

İşte birbirinden şık küpeler :




 El emeği bir bileklik :))

 Saukele denen başlık ve süslemeleri :)

 El emeği göz nuru görkemli bir kolye. :)

  Yine bir saukele örneği :)

Kazakistanlı muzik grubu KESH YOU 'nun üzerindeki takıları da çok çok beğenmiştim. :))
*****************************************************
Takıların fiyatları hakkında henüz bir araştırma yapmadım. Ama instagram ortamında böyle takılardan satan Kazak sayfaları mevcut. :) Ben de almayı düşünenlerdenim. Süslü günler bayanlar :)))))))))))))))))))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder