Yedikçe yediren, Tadına doyum olmayan , tek tek özenle hazırlanan o büyülü hamurcuklar ve bir de görkemli kıyma of anam of!! :D Sizce neyden bahsediyorum? Tabi ki Mantı'dan :D Biliyorsunuz Türkiye'nin en güzel yönlerinden biri zengin mutfağıdır. O kadar çok yörenin o kadar çok yemekleri var ki! Her gün bir tane öğrenseniz bitiremezsiniz. Ama hepsinin de tadı ayrı güzel. Şimdi gelelim asıl konumuz mantıya :D Bu endamlı lezzetin bir de kuzeni varmış meğer! Hem de Kazakistanda :D Bizimkinden ebatça büyük, bir o kadar da cömert :D Kıyma koyarken elini korkak alıştırmamışlar anlayacağınız. Bizim gibi suyun içinde yüzmeden buhar banyosuyla pişiyor Kazakh mantıları :D Kesinlikle tatmanız gereken bir lezzet olup ayrıca yapmayı da denemeniz gereken bir lezzet :D Bunu pişirmek için Kazak kardeşlerimizin özel tencereleri var böyle kat kat. Ben tabi illa deneyecem ya tencere de bulamam, ne yapayım ne yapayım derken aklıma bir şey geldi! :))) Bildiğimiz süzgeçler var ya hani demir , onu büyük bir tencerenin üstüne yerleştirdimmiydiii al sana Kazakların kullandığı tencerenin çakması :D İşi görüyor mu görüyor arkadaş! :D Şimdi önce bahsettiğim mantıyı ve sonra da benim yapmaya çalışıp da ucubeye çevirdiğim mantıyı göstereyim :D
Olması gereken :
Gerçekte olan :D :
Gülmeyin lütfen! :D Enazından benzedi ama kabul edin :p Neyse size tavsiyem mutlaka evde deneyin ağzınızı dolduran süper bir tadı var :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder