18 Mayıs 2014 Pazar

Bauyrsak Tarifi

Selamlar , bu yazımda Kazakistan mutfağının olmazsa olmazlarından ''Bauyrsak'' tarifini vereceğim. Bauyrsak sizin de evinizde kolayca yapabileceğiniz bir yiyecek. Aslında bizim pişi ye çok benziyor. Yani anlayacağınız bu tada yabancı değiliz. :) Bu tarifi vereceğim ama bir şartım var ! Mutlaka deneyeceksiniz. :) Sadece bakıp geçmek yok! ''Bauyrsak'ın tadını almadan olmaz! :)) ( Resimdeki benim yaptığım bauyrsaklardan )






Bauyrsak için malzemeler :

Un 
ılık su
tuz (biraz da şeker)
yaş maya
1 yemek kaşığı yoğurt(yoğurtsuz da yapılabiliyor)

Yapılışı :

Ilık suya yoğurt , maya ve şeker eklenip iyice karıştırıyoruz. Ayrı bir kaba un boşaltılıp ortası havuz gibi açıp,ortasına karışımımızı döküyoruz. Daha sonra biraz da tuz atıp cıvık bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurun üzerini sıkıca örtüp mayalanması için 15 - 20 dakika bekletiyoruz. Daha sonra hamuru bezeler halinde ayırıp biraz kalın bir şekilde merdaneyle açıyoruz. Kare kare veya yuvarlak keserek kızgın yağda kızartıyoruz. Sonra da afiyetle yiyoruz. :)) Özellikle çayla çok güzel gidiyor. Herkese afiyet olsun. :)

*Ayrıca ben, hamurun ince kalan kısımlarını da bu şekilde pudra şekeri döküp yemeyi seviyorum. Denemenizi tavsiye ederim :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder